10 ingyenes HTML5 videó konvertáló eszköz


Vége azoknak a szép időknek, amikor az internetes animációt el tudtuk intézni egy GIF vagy egy Adobe Flash objektum beszúrásával – a HTML 5 megjelenése a multimédiás eszközeivel a web-dizájnereket arra késztette, hogy az erőforrás-zabáló flash- és gif-animációk helyett a natív HTML5-ös videó lejátszó képességeit használják inkább ki. A HTML5 azonban csupán néhány videós formátumot támogat, mégpedig az OGG-ot, WebM-et és az MP4-et.

Így hát kénytelenek vagyunk valami konvertáló program segítségét igénybe venni, ha ki akarjuk használni mi is a HTML5-ös videók előnyeit. Összeszedtünk tíz ingyenes alkalmazást, amellyel pont ezt a célt tudjuk megvalósítani.

1. Miro Video Converter

A Miro Video Converter egy nyílt forráskódú videó konvertáló, amely bármilyen videó-formátumot HTML5-ös videó formátumra alakít. Előre meghatározott sablonok vannak arra, hogy népszerű eszközökre, pl. iPhone, iPad ill. Samsung Galaxy eszközökre készen kapjuk a megfelelő mérettel és formátummal rendelkező videó anyagot.

01-miro

A fogd-és-vidd módszerrel is kitűnően működő program csoportos konvertálást és átméretezést is kínál. Macre, Windowsra közvetlenül letölthető, és a Linuxos forráskód is elérhető.

2. Handbrake

A Handbrake egy ingyenes és nyílt forráskódú videó konvertáló, amely mp4-es formátumra alakít bármilyen videó anyagot. A többi HTML5-ös videó formátumot ugyan nem támogatja, de ezt igyekszik extra funkciók kínálatával pótolni, mint például cím és fejezetválasztás, feliratok támogatása és videós filterek felajánlása, mint például a deinterlace és a grayscale.

02-handbrake

A Handbrake felajánlja több videó egymás utáni kódolását és élő előnézeti képet is működése közben, támogat különböző bitrátájú kódolást is – vagy az átlagminőség figyelembe vételével, vagy a pontos bitráta beállítása alapján. Letölthető Macre, Windowsra és különböző Linux disztrókra is.

3. Freemake Video Converter

A Freemake Video Converter a különböző fájlformátumok széles választékát támogatja, a népszerűbbektől egészen a kevésbé ismertekig, mint például az MTS, a BIK és a RM. A Freemake akár csupán audió és képállományok felhasználásával is képes videó formátumra konvertálni. A HTML5 szempontjából a WebM, OGG és az MP4 formátumokat kínálja a program.

03-freemake

Az alkalmazás felajánl előre beállított sablonokat mobileszközökre való mentéshez is. A CUDA és a DXVA eljárások támogatásának köszönhetően felgyorsíthatjuk a videó konvertálását, már amennyiben a videokártyánk támogatja ezen eljárásokat – azonban sajnos egyelőre csak Windows platformra érhető el.

4. Easy HTML5 Video

Egy könnyen használható konvertáló programhoz jutunk az Easy HTML5 Video letöltésével, amely a legtöbb formátummal boldogulva WebM, OGG vagy MP4 állományokat ad ki eredményképpen. Nem kapunk sok testreszabási lehetőséget ugyan, csupán a videó felbontását és minőségét állíthatjuk, de azt kedvünkre. A HTML5-höz konkrétan kapcsolódó jellemzőket, mint az automatikus lejátszás, vezérlők és a loop-ot is be lehet állítani.

04-easyhtml

A kész terméket egy helyi meghajtóra vagy egy FTP könyvtárba is exportálhatjuk, illetve közvetlenül egy HTML oldalba az “Insert to page” opció segítségével. A program mind Windowsra, mind Macre elérhető.

5. Sothink Video Converter

Az alkalmazás támogatja a legnépszerűbb videó és audió állományokat, beleértve a HD formátumokat is, WebM, OGG és MP4 támogatással – sőt, még a HTML5 videó kódokat is legenerálja, ha szépen megkérjük rá. Minimális szerkesztőségi lehetőséget, így mint trimmelés, zoom illetve az audió és a videó minőségének változatását is megkapjuk.

05-sothink

Alkalmas a program a csoportos konvertálásra, illetve a konvertálási idő csökkentésének érdekében több szálon is végzi egyszerre a műveleteket – sajnos ez is csak Windowsra érhető el.

6. Any Video Converter

Nagyon sok lehetőséget kapunk a program telepítését követően, számos formátum támogatásával – OGG, WebM és MP4 is köztük van. Exportálhatunk mobileszközre, illetve a YouTube-ról is lementhetjük a videókat több formátumba is.

06-avc

Kapunk némi szerkesztési funkcionalitást is: a videó állományokat feldarabolhatjuk, egyesíthetjük, feliratokat adhatunk hozzá illetve különleges effektekből is akad pár kipróbálható. Windowsra és Macre is telepíthetjük.

7. DVDVideoSoft Free HTML5 Video Player And Converter

Amilyen hosszú a neve, olyan egyszerű maga az eszköz – ezt kimondottan arra tervezték, hogy HTML5-ös videó formátumba konvertáljon. Boldogul szinte bármilyen állománnyal, több minőséget szabályozó beállítási lehetőséget kapunk, illetve elkészíthetjük a saját sablonunkat is.

07-freehtml

A konvertálás során egy HTML állomány is generálódik, amelyben megtalálhatjuk a HTML5 videó kódját is. Csak Windowson érhető el.

8. Gfycat

Egy web alapú alkalmazást érhetünk el a fenti linken, ahol GIF állományokat konvertálhatunk HTML5 videó formátumba. Kisebb méretet kapunk, illetve tetszőleges helyen megállíthatjuk, visszajátszhatjuk a HTML5 videót. Konvertálásra és hostolásra is lehetőségünk van, az elkészült műveinket postolhatjuk utána bárhová.

08-gfycat

A böngésző alapján választja ki a kívánt formátumot, és megalkothatjuk a saját videó lejátszónkat, vagy pedig a Gfycat beágyazási kódjával objektumként is elhelyezhetjük a videót egy tetszőleges lapon.

9. Online-Convert.com

Egy újabb webes megoldás, amely számos opciót kínál, a felbontástól kezdve a bitráták beállításáig testre szabhatjuk a kész terméket.

09-onlineconvert

A videót tetszés szerint forgathatjuk és tükrözhetjük, sőt: az oldal boldogul olyan fájlokkal is, amelyek online találhatók meg, vagy pedig a Dropboxon vannak eltárolva.

10. Apowersoft Free Online Video Converter

Online támogatja az MP4, OGG és WebM formátumokra való konvertálást, sőt, a videó állományokból “kilophatjuk” az audió részt is, mp3, wav vagy FLAC formátumban.

10-apowersoft

A testreszabásnál be tudunk állítani néhány trükköt is: a videót lassítva lejátszhatjuk, elforgathatjuk, illetve vízjelet is elhelyezhetünk rajta.

Kulcsszavak:
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Érdekes tesztbe kezd az Instagram
Egy kisebb globális teszt keretében elrejthetővé teszik a lájkok számát.
Megeszik a gyúlékony növényzetet, így mentik meg a spanyol erdőket a bölények
A bölények menthetnék meg a spanyol erdőket a tüzektől, mivel a korábban a kihalás szélére sodródott, de manapság újra növekedő populációjú növényevő faj az erdők gyúlékony...
Víz alatt csomagolták ki a Xiaomi Mi 11 Ultrát
Rendhagyó kicsomagolós videót tett közzé a Mi 11 Ultráról a Xiaomi.
Call of Duty: Warzone – Úgy tűnik, hogy végre megváltoztatják a játék legidegesítőbb skinjét
A Call of Duty: Warzone rajongói nem igazán szívlelik a Roze nevű operátor egyik skinjét, de a Raven Software ezen változtatni fog.
Középkategóriás mobil csúcskategóriás kamerával
A csúcstelefonok árainak közel harmadáért.

További tech hírek >>