Atomtitkok szivárogtak ki egy Word baki miatt


Elég csúnya hibát vétett valaki a brit Védelmi Minisztériumnál. Kicsit bénán használta a Wordöt és a PDF-et, aminek köszönhetően elég kemény titkok szivárog(hat)tak ki a brit atom-tengeralattjárókról.

Az ominózus doksit atomellenes szervezetek kérésére tették közzé az Egyesült Királyság parlamentjének weboldalán, de elég sok érzékeny információt tartalmazott, amit ki kellett takarni, hogy nehogy illetéktelenek kezébe kerüljön. Igen ám, de az illetékes dolgozó csak annyit csinált, hogy feketére változtatta a kritikus soroknak a hátterét. Így aztán elsőre valóban nem lehetett elolvasni a szöveget a közzétett PDF doksiban. Viszont aki kijelölte a szöveget, és átmásolta egy másik dokumentumba, az lazán elcsámcsoghatott a titkos részeken is.


Csak illusztráció...

Az esetre a Daily Star hívta fel a figyelmet, és azóta természetesen eltávolították a dokumentumot az oldalról. Az újság munkatársai nem osztották meg a kemény részleteket, de az azért kiderült, hogy a doksi "titkosított" részeiben hosszan kifejtették, hogyan lehet magolvadást előidézni a tengeralattjárókon. Illetve arról is napvilágot láttak bizonyos infók, hogy az amerikaiak hogyan védekeznek a fedélzeten történt katasztrófák esetén a saját tengeralattjáróikon.

Valószínűleg nem kell részletezni, mennyire veszélyesek az ilyen infók, ha illetéktelenek férnek hozzájuk, biztos mindenki nézte a 24-et...

A Daily Star szerint nem csak az az aggasztó, hogy ilyen hozzáértő emberek kezében van a védelem, de az is eléggé para, hogy a fentebb leírt magolvadási folyamatot akár egyetlen ember is képes elindítani az említett tengeralattjárón.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Befutott a Xiaomi Mi 8 Pro és Mi 8 Lite
Újabb két taggal bővült a Xiaomi Mi 8 család. A mai napon bemutatták a Mi 8 Pro-t és a Mi 8 Lite-ot. The post Befutott a Xiaomi Mi 8 Pro és Mi 8 Lite appeared first on Tech-trend.hu.
Tesztpadon az OLED-ek ellen harcba küldött QLED tévé
Kipróbáltuk a Samsung idei csúcsmodelljét, az órási fényerejű, beégéstől védett Q9FN-t!
Méregdrága lesz az igazi Star Wars, Trump elnök űrháborús flottája
Az eddig kalkulált összegnél jóval drágább lehet az amerikai kormányzat által megálmodott űrhaderő működtetésének költsége.
Jön a PlayStation Classic minikonzol
Decembertől lesz kapható a húsz játékkal előtöltött kütyü.
Bezár a Dead Rising játékok fejlesztője, a Capcom Vancouver
A Capcom bejelentette, hogy 2019 januárjában bezárja a legfőbb nyugati stúdióját, a Dead Rising játékok mögött álló Capcom Vancouvert.

További tech hírek >>