Atomtitkok szivárogtak ki egy Word baki miatt


Elég csúnya hibát vétett valaki a brit Védelmi Minisztériumnál. Kicsit bénán használta a Wordöt és a PDF-et, aminek köszönhetően elég kemény titkok szivárog(hat)tak ki a brit atom-tengeralattjárókról.

Az ominózus doksit atomellenes szervezetek kérésére tették közzé az Egyesült Királyság parlamentjének weboldalán, de elég sok érzékeny információt tartalmazott, amit ki kellett takarni, hogy nehogy illetéktelenek kezébe kerüljön. Igen ám, de az illetékes dolgozó csak annyit csinált, hogy feketére változtatta a kritikus soroknak a hátterét. Így aztán elsőre valóban nem lehetett elolvasni a szöveget a közzétett PDF doksiban. Viszont aki kijelölte a szöveget, és átmásolta egy másik dokumentumba, az lazán elcsámcsoghatott a titkos részeken is.


Csak illusztráció...

Az esetre a Daily Star hívta fel a figyelmet, és azóta természetesen eltávolították a dokumentumot az oldalról. Az újság munkatársai nem osztották meg a kemény részleteket, de az azért kiderült, hogy a doksi "titkosított" részeiben hosszan kifejtették, hogyan lehet magolvadást előidézni a tengeralattjárókon. Illetve arról is napvilágot láttak bizonyos infók, hogy az amerikaiak hogyan védekeznek a fedélzeten történt katasztrófák esetén a saját tengeralattjáróikon.

Valószínűleg nem kell részletezni, mennyire veszélyesek az ilyen infók, ha illetéktelenek férnek hozzájuk, biztos mindenki nézte a 24-et...

A Daily Star szerint nem csak az az aggasztó, hogy ilyen hozzáértő emberek kezében van a védelem, de az is eléggé para, hogy a fentebb leírt magolvadási folyamatot akár egyetlen ember is képes elindítani az említett tengeralattjárón.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Egyedire szabható okostelefonok jöhetnek
Az igény megvan, bár a moduláris példányok nem arattak sikert.
Mégsem jön idén az Apple iPhone SE 2
Kaszát kapott a sokak által várt, legolcsóbb mobil.
Így sem rendezték még le a laposföld-hívőket: bebizonyították egy kosárlabdáról, hogy "lapos"
Nemrég egy 36 éves programozó ragadott kamerát azért, hogy bebizonyítsa, a kosárlabda is "lapos". Pontosabban: hogy trollkodjon egy jóízűt a laposföld-hívőkkel.
Beyond Good & Evil 2 – Igen messze van még a játék bétaverziója
Azt eddig is tudtuk, hogy a Beyond Good & Evil 2 nem mostanában érkezik, de Michael Ancel szerint a bétára is várni kell nem keveset.
Sci-fiből lett valóság: a mesterséges intelligencia már "belát" egy zárt szobába is, és megmondja, ki hogyan mozog
A Massachusettsi Műszaki Egyetem kutatói olyan rendszert fejlesztettek, amely képes a visszaverődő rádiójelekből megállapítani, hányan vannak és épp mit csinálnak az emberek egy zárt...

További tech hírek >>