Atomtitkok szivárogtak ki egy Word baki miatt


Elég csúnya hibát vétett valaki a brit Védelmi Minisztériumnál. Kicsit bénán használta a Wordöt és a PDF-et, aminek köszönhetően elég kemény titkok szivárog(hat)tak ki a brit atom-tengeralattjárókról.

Az ominózus doksit atomellenes szervezetek kérésére tették közzé az Egyesült Királyság parlamentjének weboldalán, de elég sok érzékeny információt tartalmazott, amit ki kellett takarni, hogy nehogy illetéktelenek kezébe kerüljön. Igen ám, de az illetékes dolgozó csak annyit csinált, hogy feketére változtatta a kritikus soroknak a hátterét. Így aztán elsőre valóban nem lehetett elolvasni a szöveget a közzétett PDF doksiban. Viszont aki kijelölte a szöveget, és átmásolta egy másik dokumentumba, az lazán elcsámcsoghatott a titkos részeken is.


Csak illusztráció...

Az esetre a Daily Star hívta fel a figyelmet, és azóta természetesen eltávolították a dokumentumot az oldalról. Az újság munkatársai nem osztották meg a kemény részleteket, de az azért kiderült, hogy a doksi "titkosított" részeiben hosszan kifejtették, hogyan lehet magolvadást előidézni a tengeralattjárókon. Illetve arról is napvilágot láttak bizonyos infók, hogy az amerikaiak hogyan védekeznek a fedélzeten történt katasztrófák esetén a saját tengeralattjáróikon.

Valószínűleg nem kell részletezni, mennyire veszélyesek az ilyen infók, ha illetéktelenek férnek hozzájuk, biztos mindenki nézte a 24-et...

A Daily Star szerint nem csak az az aggasztó, hogy ilyen hozzáértő emberek kezében van a védelem, de az is eléggé para, hogy a fentebb leírt magolvadási folyamatot akár egyetlen ember is képes elindítani az említett tengeralattjárón.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Talált egy bolygót a Hubble, ami szó szerint elpárolog
Hiába "ünnepelhette" az idei évben már a 28. születésnapját a Hubble űrteleszkópja, a távcső még a mai napig is folyamatosan kémleli a világűrt újabb bolygók után kutatva. Most...
Van az a pénz: volt idő, mikor a Facebook jó pénzért eladta volna az adatainkat
A brit parlamenti képviselők a kezdetek óta kitartóan vizsgálják a Facebook adatvédelmi incidenseit. Belsős dokumentumokból most ismét aggályos dolgokra derült fény.
Soulja Boy saját esport szervezetet indít
Soulja Boy úgy döntött, ideje betörnie az esport világába, csapata többek között Fortnite-ban, Overwatch-ban és CS:GO-ban versenyezne.
Bővített világítási lehetőségekkel frissül az EKWB Velocity sorozat
Ha valakinek nem lett volna elég a szeptemberben bemutatott 14 verzió, akkor talán a 4 újabb modell közül már fog tudni választani.
3500 éves föld alatti temetőre bukkantak Egyiptomban, gyerekeknek készült koporsók is voltak benne
Különleges temetkezési helyre bukkantak felső-Egyiptomban, melynek érdekessége, hogy 5 méterrel a földfelszín alatt található.

További tech hírek >>