Ez a Mark srác nem cuki


Mark Zuckerberg, a Facebook 26 éves alapítója már az oldal indulásakor sem fordított fikarcnyi figyelmet a személyiségi jogokra. A mai napon pedig pont emiatt hívatta össze a válságstábot irodájában. Pedig annak idején 4000 egyetemi diák és oktató adataival „kereskedett”.

Zuck: Jaja. Úgyhogy ha bármikor szükséged lenne adatokra bárkiről a Harvardon, csak szólj. Több, mint 4000 e-mailem, képem, címem, nevem van.

XY haver: Micsoda? Ezt hogyan szedted össze?
Zuck: Megadták az emberek. Nem tudom miért. „Bíznak bennem” Idióta f*szok.

Ez a beszélgetés valamikor 2004 környékén zajlott (minő meglepetés, hogy épp a Harvardon tanult), az akkor még igencsak gyerekcipőben járó közösségi oldalon. Eddig nem nagyon érdekelt ez a milliárdos aranyifjú, de most nem zártam a szívembe! Ráadásul ez a „kis” hír pont aznap került ki a nagyközönség elé, amikor a kis Zuck éppen azt próbálja majd megfejteni nagyérdemű kollégáival, hogy mit kezdjenek a Facebook-os adatlopásokkal, és egyéb visszaélésekkel, amik az utóbbi időben történtek.

Eddig ugye nem nagyon foglalkoztak a felhasználók személyiségi jogaival és a biztonsággal, de pár év alatt (szó szerint) akkora lett az oldal, hogy elkerülhetetlenné vált az adatok védelme, hiszen ha könnyen kijátszható egy ekkora közösség biztonsága, akkor arra bizony hamar ráröppennek a bűnözők. Ez a hozzáállás viszont nem éppen azt tükrözi, hogy valaha is érdekelte volna Markot, hogy ki mit oszt meg az oldalon, és azt ki látja, és adott esetben hogyan él vissza vele.

Sőt, ezeket az adatokat (többek közt) arra használták az oldalon, hogy tökéletesen célzott hirdetéseket adhassanak el, hiszen tudják már a nemünket, lakhelyünket, milyen nyelve(ke)t beszélünk, milyen linkeket, blogokat, témákat lájkolunk. Csak abban bízhatunk, hogy felfogja a 26 éves fiatalember, hogy saját személyes érdeke is, hogy rendet tegyen ezen a fronton.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lefelé bővült az ASUS Cerberus VGA-családja
GeForce GTX 1050 Ti és 1050 jelzésű modellek érkeznek a szériába.
Új dizájnnal jön a Sony csúcsmobilja
A termékkínálat nagyja biztosan megkapja az új formatervet.
Az erőszakos játékokra extra adót kéne kiróni
Az erőszakos játékokra több adót róna ki Rhode Island republikánus törvényalkotója, hogy ezzel is javítsák a mentális egészséget.
A crossushi úgy lett trendi étel, hogy nem is létezik
Gasztroszenzáció a sushival töltött croissant, csak éppen egy ordas nagy álhír, amit sokan átvettek.
Nagy dobás lenne: okoshangszórót készít a Spotify?
Rejtélyes álláshirdetés mozgatta meg a tech-szakma fantáziáját. Vajon mire készül a Spotify?

További tech hírek >>