Ez a Mark srác nem cuki


Mark Zuckerberg, a Facebook 26 éves alapítója már az oldal indulásakor sem fordított fikarcnyi figyelmet a személyiségi jogokra. A mai napon pedig pont emiatt hívatta össze a válságstábot irodájában. Pedig annak idején 4000 egyetemi diák és oktató adataival „kereskedett”.

Zuck: Jaja. Úgyhogy ha bármikor szükséged lenne adatokra bárkiről a Harvardon, csak szólj. Több, mint 4000 e-mailem, képem, címem, nevem van.

XY haver: Micsoda? Ezt hogyan szedted össze?
Zuck: Megadták az emberek. Nem tudom miért. „Bíznak bennem” Idióta f*szok.

Ez a beszélgetés valamikor 2004 környékén zajlott (minő meglepetés, hogy épp a Harvardon tanult), az akkor még igencsak gyerekcipőben járó közösségi oldalon. Eddig nem nagyon érdekelt ez a milliárdos aranyifjú, de most nem zártam a szívembe! Ráadásul ez a „kis” hír pont aznap került ki a nagyközönség elé, amikor a kis Zuck éppen azt próbálja majd megfejteni nagyérdemű kollégáival, hogy mit kezdjenek a Facebook-os adatlopásokkal, és egyéb visszaélésekkel, amik az utóbbi időben történtek.

Eddig ugye nem nagyon foglalkoztak a felhasználók személyiségi jogaival és a biztonsággal, de pár év alatt (szó szerint) akkora lett az oldal, hogy elkerülhetetlenné vált az adatok védelme, hiszen ha könnyen kijátszható egy ekkora közösség biztonsága, akkor arra bizony hamar ráröppennek a bűnözők. Ez a hozzáállás viszont nem éppen azt tükrözi, hogy valaha is érdekelte volna Markot, hogy ki mit oszt meg az oldalon, és azt ki látja, és adott esetben hogyan él vissza vele.

Sőt, ezeket az adatokat (többek közt) arra használták az oldalon, hogy tökéletesen célzott hirdetéseket adhassanak el, hiszen tudják már a nemünket, lakhelyünket, milyen nyelve(ke)t beszélünk, milyen linkeket, blogokat, témákat lájkolunk. Csak abban bízhatunk, hogy felfogja a 26 éves fiatalember, hogy saját személyes érdeke is, hogy rendet tegyen ezen a fronton.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kipenderítette grafikus divíziójának egyik alelnökét az AMD
A hivatalos álláspont szerint a önszántából távozik az AMD grafikus divíziójának egyik alelnöke, ám belsős források ennek ellentmondanak.
Beérték a Samsungot: itt a Huawei első, lyukasztott kijelzős mobilja
A Samsung után a Huawei is lerántotta a leplet az utolsó 2018-as telefonjáról, a Nova 4-ről, ami már a 2019-es technológiát kapta meg.
Far Cry: New Dawn – Ilyen volt és ilyen lesz Hope megye
Egy elhivatott youtuber összehasonlította a Far Cry: New Dawn és a Far Cry 5 helyszíneit, hogy lássuk, mi minden változik a spin-offban
Itt a YouTube legutáltabb videóinak top 10-es listája
Ha ön is megnézte valamelyiket az alábbi videók közül, netán dislike-olta is, akkor hozzájárult ahhoz, hogy a klip felkerüljön a minden idők leggyűlöltebb YouTube-videóinak top 10-es...
Itt tudja ellenőrizni, hogy az ön facebookos képei is kiszivárogtak-e
Lehet, hogy ön is a 6,8 millió érintett között van.

További tech hírek >>