Ez a Mark srác nem cuki


Mark Zuckerberg, a Facebook 26 éves alapítója már az oldal indulásakor sem fordított fikarcnyi figyelmet a személyiségi jogokra. A mai napon pedig pont emiatt hívatta össze a válságstábot irodájában. Pedig annak idején 4000 egyetemi diák és oktató adataival „kereskedett”.

Zuck: Jaja. Úgyhogy ha bármikor szükséged lenne adatokra bárkiről a Harvardon, csak szólj. Több, mint 4000 e-mailem, képem, címem, nevem van.

XY haver: Micsoda? Ezt hogyan szedted össze?
Zuck: Megadták az emberek. Nem tudom miért. „Bíznak bennem” Idióta f*szok.

Ez a beszélgetés valamikor 2004 környékén zajlott (minő meglepetés, hogy épp a Harvardon tanult), az akkor még igencsak gyerekcipőben járó közösségi oldalon. Eddig nem nagyon érdekelt ez a milliárdos aranyifjú, de most nem zártam a szívembe! Ráadásul ez a „kis” hír pont aznap került ki a nagyközönség elé, amikor a kis Zuck éppen azt próbálja majd megfejteni nagyérdemű kollégáival, hogy mit kezdjenek a Facebook-os adatlopásokkal, és egyéb visszaélésekkel, amik az utóbbi időben történtek.

Eddig ugye nem nagyon foglalkoztak a felhasználók személyiségi jogaival és a biztonsággal, de pár év alatt (szó szerint) akkora lett az oldal, hogy elkerülhetetlenné vált az adatok védelme, hiszen ha könnyen kijátszható egy ekkora közösség biztonsága, akkor arra bizony hamar ráröppennek a bűnözők. Ez a hozzáállás viszont nem éppen azt tükrözi, hogy valaha is érdekelte volna Markot, hogy ki mit oszt meg az oldalon, és azt ki látja, és adott esetben hogyan él vissza vele.

Sőt, ezeket az adatokat (többek közt) arra használták az oldalon, hogy tökéletesen célzott hirdetéseket adhassanak el, hiszen tudják már a nemünket, lakhelyünket, milyen nyelve(ke)t beszélünk, milyen linkeket, blogokat, témákat lájkolunk. Csak abban bízhatunk, hogy felfogja a 26 éves fiatalember, hogy saját személyes érdeke is, hogy rendet tegyen ezen a fronton.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Befutott a Xiaomi Mi 8 Pro és Mi 8 Lite
Újabb két taggal bővült a Xiaomi Mi 8 család. A mai napon bemutatták a Mi 8 Pro-t és a Mi 8 Lite-ot. The post Befutott a Xiaomi Mi 8 Pro és Mi 8 Lite appeared first on Tech-trend.hu.
Tesztpadon az OLED-ek ellen harcba küldött QLED tévé
Kipróbáltuk a Samsung idei csúcsmodelljét, az órási fényerejű, beégéstől védett Q9FN-t!
Méregdrága lesz az igazi Star Wars, Trump elnök űrháborús flottája
Az eddig kalkulált összegnél jóval drágább lehet az amerikai kormányzat által megálmodott űrhaderő működtetésének költsége.
Jön a PlayStation Classic minikonzol
Decembertől lesz kapható a húsz játékkal előtöltött kütyü.
Bezár a Dead Rising játékok fejlesztője, a Capcom Vancouver
A Capcom bejelentette, hogy 2019 januárjában bezárja a legfőbb nyugati stúdióját, a Dead Rising játékok mögött álló Capcom Vancouvert.

További tech hírek >>