Ilyen lesz az új Windows?


A szeptember végére időzített előzetesről a tech világ jó szokásaihoz híven "kiszivárgott" néhány korábban nem látott részlet az új Windowsról, amelyet egyelőre Threshold-ként emlegetnek, de az is lehet, hogy megjelenése után simán Windows-nak hívják majd.

Két német Internetes lap, a ComputerBase és a WinFuture voltak olyan előzékenyek, hogy az előzetesből néhány képernyőképet készítettek, és azt közzé is tették. A Build 9834-es számot viselő verzió túl nagy meglepetésekkel nem szolgált, már ami az eddig közkézen forgó pletykákat érinti: megjelenik majd egy új start menü, ugyanis azok hiánya a visszajelzések alapján sokakat zavart. Persze nem a klasszikus start menü jön vissza, hanem egy félig-meddig átmenet a jelenlegi Start képernyő és a régi start menü között.

[caption id="attachment_10722" align="alignnone" width="960"]Az új start menü. / fotó: Winfuture.de Az új start menü. / fotó: Winfuture.de[/caption]

Az új verzióval érkeznek majd olyan dolgok, mint az asztali környezet virtualizációja (hasonlóan a Linuxban már egy ideje megtalálható módszerhez, azaz egy munkameneten belül többféle asztal között válthatunk majd) és egy értesítési központ, ahol a rendszerrel kapcsolatos üzeneteket olvashatjuk majd. A böngésző egyelőre maradt a régi, azaz ez a verzió is az Internet Explorer 11-es verzióját takarja, vagyis semmiféle új esztétikai élményt nem kaptak a tesztelők, miközben letöltötték a Chrome / Firefox / Opera / stb. böngészők valamelyikét.

[caption id="attachment_10723" align="alignnone" width="616"]És a virtuális asztal lehetősége. / fotó: WinFuture.de És a virtuális asztal lehetősége. / fotó: WinFuture.de[/caption]

Ezt az előzetes verziót, amely szeptember végén / október elején lesz majd elérhető, követi majd a jövő év elején egy olyan, amelyet nem az Enterprise, azaz a vállalati felhasználóknak, hanem a nagyközönségnek szántak. A wpcentral.com egy videóhoz is hozzájutott, amelyen a fent említett új start menü látható működés közben (és az is, hogy ha valakinek ez sem jönne be, még mindig visszakapcsolhat a 8.x vonalnál megszokott Start képernyőre).

 

Kulcsszavak: microsoft, threshold, windows 9
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Hamarosan érkezik a 13 hüvelykes RedmiBook laptop
Új laptoppal kíséri a Redmi K30-as okostelefonját a Xiaomi.
15 milliárdra perli a Google-t egy kis cég, mert elsikkasztja a dalszövegeit
Egy dalszövegekkel foglalkozó weboldal szerint a Google kárt okoz nekik azzal, hogy a szövegeket a keresési találatok közt is megjeleníti.
[Társalgó] Kingdomino/Queendomino & A nyugati királyság építőmesterei & Crusader Kings
Társasokra fókuszáló rovatunkban megismerhetitek a legújabb játékokat és a műfaj legnagyobb, kihagyhatatlan klasszikusait is.
Elképesztő számot produkált a Minecraft
A Google cégcsoportba tartozó Youtube idén is elkészítette a Youtube Rewind videot, mely a 2019-es év legnézettebb anyagait listázza.
Sosem találná ki, mi lett prioritás a Qualcomm számára: az 5G-s iPhone
Ha valaki akárcsak egy évvel ezelőtt azt mondja, hogy a Qualcomm mindent megtesz az Apple sikere érdekében, finoman fogalmazva is kinevették volna. Most viszont épp a Qualcomm elnöke...

További tech hírek >>