Ilyen lesz az új Windows?


A szeptember végére időzített előzetesről a tech világ jó szokásaihoz híven "kiszivárgott" néhány korábban nem látott részlet az új Windowsról, amelyet egyelőre Threshold-ként emlegetnek, de az is lehet, hogy megjelenése után simán Windows-nak hívják majd.

Két német Internetes lap, a ComputerBase és a WinFuture voltak olyan előzékenyek, hogy az előzetesből néhány képernyőképet készítettek, és azt közzé is tették. A Build 9834-es számot viselő verzió túl nagy meglepetésekkel nem szolgált, már ami az eddig közkézen forgó pletykákat érinti: megjelenik majd egy új start menü, ugyanis azok hiánya a visszajelzések alapján sokakat zavart. Persze nem a klasszikus start menü jön vissza, hanem egy félig-meddig átmenet a jelenlegi Start képernyő és a régi start menü között.

[caption id="attachment_10722" align="alignnone" width="960"]Az új start menü. / fotó: Winfuture.de Az új start menü. / fotó: Winfuture.de[/caption]

Az új verzióval érkeznek majd olyan dolgok, mint az asztali környezet virtualizációja (hasonlóan a Linuxban már egy ideje megtalálható módszerhez, azaz egy munkameneten belül többféle asztal között válthatunk majd) és egy értesítési központ, ahol a rendszerrel kapcsolatos üzeneteket olvashatjuk majd. A böngésző egyelőre maradt a régi, azaz ez a verzió is az Internet Explorer 11-es verzióját takarja, vagyis semmiféle új esztétikai élményt nem kaptak a tesztelők, miközben letöltötték a Chrome / Firefox / Opera / stb. böngészők valamelyikét.

[caption id="attachment_10723" align="alignnone" width="616"]És a virtuális asztal lehetősége. / fotó: WinFuture.de És a virtuális asztal lehetősége. / fotó: WinFuture.de[/caption]

Ezt az előzetes verziót, amely szeptember végén / október elején lesz majd elérhető, követi majd a jövő év elején egy olyan, amelyet nem az Enterprise, azaz a vállalati felhasználóknak, hanem a nagyközönségnek szántak. A wpcentral.com egy videóhoz is hozzájutott, amelyen a fent említett új start menü látható működés közben (és az is, hogy ha valakinek ez sem jönne be, még mindig visszakapcsolhat a 8.x vonalnál megszokott Start képernyőre).

 

Kulcsszavak: microsoft, threshold, windows 9
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Az elmúlt évek legkutyaütőbb remastered kiadásai
Az eltolt Crysis Remastered kapcsán elővettünk pár felújított kiadást, melyek nemhogy hozzáadtak, hanem inkább elvettek az eredeti játékból.
Szexuális zaklatás miatt vezetőknek kellett távozniuk az Ubisoftnál
Az Assassin's Creed-játékok fejlesztőjénél egy belső vizsgálat után több felsővezetőnek is felmondtak.
114 ezer dollárt ért a bontatlan Super Mario Bros.
A harminc éves, tökéletes állapotban lévő NES-kazetta rekordot döntött.
The Witcher 3 – Ezzel a moddal Triss és Yennefer hűebb lehet a sorozathoz
A The Witcher 3: Wild Hunt és a Vaják című sorozat csak kevés közös vonást mutatott fel, de ezzel a moddal kicsit közelebb hozhatjuk a kettőt egymáshoz.
Majdnem kész az orosz koronavírus-vakcina – állítja a védelmi minisztérium
Az egyik koronavírus-vakcinával megkezdte a klinikai kísérletek utolsó szakaszát az orosz védelmi minisztérium és a Gamalej Nemzeti Kutatóközpont – jelentették be Moszkvában. A...

További tech hírek >>