Indiai és nem csípős - VIDEÓ


Természetesen nem egy speciális Curry receptet fogunk megosztani veletek, hanem egy meglehetősen alacsony árfekvésű táblagép lesz a téma.

Több indiai egyetem közreműködésével, és az indiai kormány támogatásával jött létre ez a megdöbbentően olcsó tablet gép: 35 dollárba kerül, most. A tervek szerint ezt az árat mindenképp 20 dollár alá akarja szorítani az indiai kormány.

##213851##

És ezért a pánzért még csak nem is valami zsebszámológépet kapunk, hiszen a specifikációk (ha nem is felsőkategóriásak, de) tökéletesen elegendőek azon fejlődő országok gyermekei számára akikne az egyelőre névnélküli tabletet szánják. Ezért a kb. 7000Ft-ért kapunk 2GB belső memóriát, webelérést, USB portot és akár videóhívást is az érintőképernyő mellé. És természetesen lesz belőle (kicsit ugyan drágábban) napelemes verzió is.

Az első 110 millió „vásárló” természetesen India csemetéit jelenti, hoszen az oktatásban szánnal nagy szerepet a tabletnek. Ezek után az évek óta húzódó, és rengeteg pénzt felemésztő 100 dolláros laptop-, majd 100 dolláros tablet projekt egyenesen viccnek tűnik.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Nem minden tekintetben alkot maradandót a Kodak zord külsejű miniprojektora
A tenyérnyi masina rendelkezik saját hangszóróval, támogatja a képernyőtükrözést, viszont a felbontása és a fényereje nem az igazi.
Rocket League – Egyből két Batmobile is bekerül a játékba
A Rocket League legújabb DLC-je a DC szuperhőseit állítja a figyelem középpontjába, és nem is egy, hanem mindjárt két Batmobile-t ad a játékhoz.
10 legendás masina a 100 éves Panasonictól
Összeszedtük 10 különösen innovatív és fontos terméket a vállalat életéből.
Ez nagyot szólhat: megcsinálták az eszközt, amellyel vissza tudják hozni 95%-ra a régi akkumulátorok kapacitását
A Nanyangi Műszaki Egyetem kutatói néhány hete már sikerrel tesztelték az eljárást, amivel "felújíthatók" lesznek az akkumulátorok. Az Apple, a Samsung és a Panasonic és élénken...
Tajvan - kiútkeresés Kína árnyékában
A szigetország különleges helyzetben van, mindent meghatároz a Kínához való viszony. A gazdasági szereplők közelednének, de ez hosszútávon halálos szorítás lehet.

További tech hírek >>