Innovatív megoldások a koronavírus-járvány idején


A vírusok, de legfőképpen a koronavírus megjelenése számos olyan termék kifejlesztésére ösztönözte a fiatal innovátorokat, melyek segítségével felvehetjük a harcot a láthatatlan mikroorganizmusok ellen.

Az új technológiák nem csak a termékek hatékonyságát növelik, de hozzájárulnak környezetünk megóvásához is. A közösségi finanszírozásnak hála legtöbbjüket már piacra dobták. Ezekből mutatunk be most párat.

A CIVILITY elnevezésű, stílusos átlátszó maszk újratölthető elektromos ventilátorokkal biztosítja a beszívott levegő tisztaságát. Időtálló, hiszen könnyen tisztítható, szűrői cserélhetők. A maszk már előrendelhető, ezen az oldalon.

Az UVMask nevéből eredően a működéséhez UV-C fényt használ, a LED-technológiájának köszönhetően pedig a 0,1 mikron méretű kórokozókat is képes szűrni. Ezenkívül hatásosan véd a portól, a pollentől, a füsttől és a légszennyező anyagoktól is. A termék megvalósulását eddig több mint 3 millió dollárral támogatták, ezért nagy valószínűséggel nemsokára már a boltokban is megvásárolhatjuk.

A vírusok elleni védekezés másik hatásos módszere környezetünk tisztántartása, fertőtlenítése.

Az Enpuly fertőtlenítő spray olyan elektrolizált vizet állít elő, amely bármilyen felületen alkalmazható, megöli az összes baktériumot, emellett sterilizál és szagtalanít. Működéséhez csupán csapvízre és sóra van szükség, és 3 perc múlva már használható is. Mivel 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, ezért környezetbarát, a gyerekek és a háziállatok számára is biztonságos. Az amerikai projektre szép számmal érkeztek támogatások.

Az Air Halo vezeték nélküli mobil légtisztítót még a 2003-as SARS-járvány kitörése ihlette. A készülék nem tartalmaz szűrőket, hisz a plazmatechnológa perceken belül tiszta levegőt biztosít 1 köbméteres körzetben. Hordozható, 3 órán keresztül működik vezeték nélkül. Jó hír, hogy a telefonunk USB csatlakozójával bármikor tölthetjük. A 2016-ban induló hongkongi projekt sikeresen zárult, ezért a termék már ezen az oldalon meg is vásárolható.

Te ezek közül melyiket próbálnád ki?

A cikk a koronavirus.hu oldalán olvasható.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Érdekes tesztbe kezd az Instagram
Egy kisebb globális teszt keretében elrejthetővé teszik a lájkok számát.
Megeszik a gyúlékony növényzetet, így mentik meg a spanyol erdőket a bölények
A bölények menthetnék meg a spanyol erdőket a tüzektől, mivel a korábban a kihalás szélére sodródott, de manapság újra növekedő populációjú növényevő faj az erdők gyúlékony...
Víz alatt csomagolták ki a Xiaomi Mi 11 Ultrát
Rendhagyó kicsomagolós videót tett közzé a Mi 11 Ultráról a Xiaomi.
Call of Duty: Warzone – Úgy tűnik, hogy végre megváltoztatják a játék legidegesítőbb skinjét
A Call of Duty: Warzone rajongói nem igazán szívlelik a Roze nevű operátor egyik skinjét, de a Raven Software ezen változtatni fog.
Középkategóriás mobil csúcskategóriás kamerával
A csúcstelefonok árainak közel harmadáért.

További tech hírek >>