Kik követték el a legtöbb jogsértést 2012-ben?


A Google az előző évben összesen 51,395,353 linket távolított el a jogtulajdonosok kérésére. A vállalat évről-évre közzé teszi éves riportját, melyben találtunk sok érdekességet.

A Google-ról elsősorban mindenkinek a világ legnépszerűbb keresője jut eszébe. Használata egyszerű. Mindenki beírja milyen téma iránt érdeklődik, már meg is kapja azt a pár millió találatot, ami releváns lehet a számára. Hasonlóan bármelyik már oldalhoz, a Google-nek is kötelezően el kell távolítani minden jogsértő hivatkozást az oldaláról, ha érvényes bejelentés érkezik a jogtulajdonosoktól.

A Google által nyilvánosságra hozott, un Transparency Report-jából kiderül, hogy csak az előző évben több, mint 50 millió linket tiltottak ki a keresőből. Míg 2011-ben csak 3,502,345 kérvényt kellett kezelniük, addig az előző évben már 15-ször többet.

A sort a FilesTube nevű fájlmegosztó oldal vezeti, aminek a Google összesen 2,273,280 hivatkozását törölte. Annyira sajnálni sem kell őket. A törölt 2,3 millió hivatkozás kevesebb, mint 1 százaléka a FilesTube-os linkeknek.

Az ismertebb oldalak közül a világ legnagyobb trackere, a Pirate Bay előző évi dobogós helyéről visszaszorult a 15. helyre. Az oldalról összesen 554,613 link törlés történt.

Független szakértők szinte naponta hangoztatják, hogy a Google nem tesz meg mindent, hogy a jogsértő tartalmakat letiltsa, addig a vállalat részéről komoly lépéseket tesznek az online bűnözés ellen. Annak, hogy a keresőből miért nem tiltják ki alapból a legnépszerűbb torrent oldalak linkjeit, valószínűleg olyan üzleti okai is vannak. A lépéssel a konkurenciához képest nagy mértékben csökkenne a látogatottságuk, ugyanis a látogatók minimum 5 százaléka valamilyen illegális letöltéshez kér segítséget.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Soulja Boy saját esport szervezetet indít
Soulja Boy úgy döntött, ideje betörnie az esport világába, csapata többek között Fortnite-ban, Overwatch-ban és CS:GO-ban versenyezne.
Bővített világítási lehetőségekkel frissül az EKWB Velocity sorozat
Ha valakinek nem lett volna elég a szeptemberben bemutatott 14 verzió, akkor talán a 4 újabb modell közül már fog tudni választani.
3500 éves föld alatti temetőre bukkantak Egyiptomban, gyerekeknek készült koporsók is voltak benne
Különleges temetkezési helyre bukkantak felső-Egyiptomban, melynek érdekessége, hogy 5 méterrel a földfelszín alatt található.
Tovább kalapálja az okoskijelzőit a Facebook
Jelen formájukban valószínűleg nem repülnek le a polcokról a Portalok.
6800 forint helyett most ingyen letöltheti a kiváló túlélőjátékot, a Subnauticát
Alapból több mint 20 euróba kerül, de most határozott ideig ingyen beszerezhető a Subnautica, amelyben a víz alatt világ teremtményeivel és viszontagságaival is meg kell küzdeniük a...

További tech hírek >>