Kik követték el a legtöbb jogsértést 2012-ben?


A Google az előző évben összesen 51,395,353 linket távolított el a jogtulajdonosok kérésére. A vállalat évről-évre közzé teszi éves riportját, melyben találtunk sok érdekességet.

A Google-ról elsősorban mindenkinek a világ legnépszerűbb keresője jut eszébe. Használata egyszerű. Mindenki beírja milyen téma iránt érdeklődik, már meg is kapja azt a pár millió találatot, ami releváns lehet a számára. Hasonlóan bármelyik már oldalhoz, a Google-nek is kötelezően el kell távolítani minden jogsértő hivatkozást az oldaláról, ha érvényes bejelentés érkezik a jogtulajdonosoktól.

A Google által nyilvánosságra hozott, un Transparency Report-jából kiderül, hogy csak az előző évben több, mint 50 millió linket tiltottak ki a keresőből. Míg 2011-ben csak 3,502,345 kérvényt kellett kezelniük, addig az előző évben már 15-ször többet.

A sort a FilesTube nevű fájlmegosztó oldal vezeti, aminek a Google összesen 2,273,280 hivatkozását törölte. Annyira sajnálni sem kell őket. A törölt 2,3 millió hivatkozás kevesebb, mint 1 százaléka a FilesTube-os linkeknek.

Az ismertebb oldalak közül a világ legnagyobb trackere, a Pirate Bay előző évi dobogós helyéről visszaszorult a 15. helyre. Az oldalról összesen 554,613 link törlés történt.

Független szakértők szinte naponta hangoztatják, hogy a Google nem tesz meg mindent, hogy a jogsértő tartalmakat letiltsa, addig a vállalat részéről komoly lépéseket tesznek az online bűnözés ellen. Annak, hogy a keresőből miért nem tiltják ki alapból a legnépszerűbb torrent oldalak linkjeit, valószínűleg olyan üzleti okai is vannak. A lépéssel a konkurenciához képest nagy mértékben csökkenne a látogatottságuk, ugyanis a látogatók minimum 5 százaléka valamilyen illegális letöltéshez kér segítséget.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kellemetlenül túltermelték a VGA-kat a gyártók
A bányászláz visszaesésével egyre több termék marad a raktárakban, de ez mégsem hoz majd árcsökkenést.
Jön a Motorola olcsó telefonja
A cég a Google másik programjához is csatlakozik, egy szerény készülékkel.
Doom Eternal – Hamarosan mozgásban is megcsodálhatjuk
Az E3 2018-on mutatkozott be a Doom Eternal, a QuakeConon pedig végre a játékmenetét is megnézhetjük.
Béta Android 8.1 jött a Nokia 2-re
Saját felelősségre már telepíthető a nem végleges frissítés.
A kisebb cégek nyitottabbak a robotok alkalmazására
Az önállóan mozgó, kisebb, érzékenyebb és az emberekkel együttműködőbb gépek jelentik a legújabb trendet.

További tech hírek >>