Kína blokkolja a Google-t a pártkongresszus alatt


Kína jelentős részében elérhetetlenné vált a Google keresőmotorja és más internetes szolgáltatásai egy nappal az után, hogy megkezdődött a Kínai Kommunista Párt kongresszusa, ahol megválasztják az ország új vezetőit.

A fejleményről a Google weboldalán közölt adatok szerint a cég szolgáltatásait pekingi idő szerint pénteken délután kezdték blokkolni Kínában.

A kaliforniai Mountain Viewban a Google szóvivője azt mondta, hogy a vállalat nem talált olyan hibát saját központjában vagy hálózatában, amely felelős lehetne szolgáltatásainak kínai leállásáért.

Valószínűleg a pekingi kommunista vezetés döntött úgy, hogy a tisztújító pártkongresszus politikailag érzékeny időszakában blokkolja a Google szolgáltatásait, megnehezítve ezzel a kínaiak számára, hogy információt találjanak a világhálón a pártvezetésbe való bejutásért versengő jelöltekről.

A Google kínai megfelelőjét, a Baidut jóval szélesebb körben használják az országban, találatai közül azonban a hatóságok kizárják azokat a tartalmakat, amelyeket az ország vezetése kifogásolhatónak ítél.

A kaliforniai központú informatikai óriás két éve, 2010-ben úgy döntött, hogy nem fogadja el a Kínából indított internetes keresések cenzúráját, és hogy emiatt nehogy törvénysértésbe keveredjen, kínai keresőmotorjának komputereit a kontinentális Kínából Hongkongba költöztette. A cenzúra elleni kiállása óta azonban időről időre blokkolják szolgáltatásait Kínában.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kipenderítette grafikus divíziójának egyik alelnökét az AMD
A hivatalos álláspont szerint a önszántából távozik az AMD grafikus divíziójának egyik alelnöke, ám belsős források ennek ellentmondanak.
Beérték a Samsungot: itt a Huawei első, lyukasztott kijelzős mobilja
A Samsung után a Huawei is lerántotta a leplet az utolsó 2018-as telefonjáról, a Nova 4-ről, ami már a 2019-es technológiát kapta meg.
Far Cry: New Dawn – Ilyen volt és ilyen lesz Hope megye
Egy elhivatott youtuber összehasonlította a Far Cry: New Dawn és a Far Cry 5 helyszíneit, hogy lássuk, mi minden változik a spin-offban
Itt a YouTube legutáltabb videóinak top 10-es listája
Ha ön is megnézte valamelyiket az alábbi videók közül, netán dislike-olta is, akkor hozzájárult ahhoz, hogy a klip felkerüljön a minden idők leggyűlöltebb YouTube-videóinak top 10-es...
Itt tudja ellenőrizni, hogy az ön facebookos képei is kiszivárogtak-e
Lehet, hogy ön is a 6,8 millió érintett között van.

További tech hírek >>