Kína blokkolja a Google-t a pártkongresszus alatt


Kína jelentős részében elérhetetlenné vált a Google keresőmotorja és más internetes szolgáltatásai egy nappal az után, hogy megkezdődött a Kínai Kommunista Párt kongresszusa, ahol megválasztják az ország új vezetőit.

A fejleményről a Google weboldalán közölt adatok szerint a cég szolgáltatásait pekingi idő szerint pénteken délután kezdték blokkolni Kínában.

A kaliforniai Mountain Viewban a Google szóvivője azt mondta, hogy a vállalat nem talált olyan hibát saját központjában vagy hálózatában, amely felelős lehetne szolgáltatásainak kínai leállásáért.

Valószínűleg a pekingi kommunista vezetés döntött úgy, hogy a tisztújító pártkongresszus politikailag érzékeny időszakában blokkolja a Google szolgáltatásait, megnehezítve ezzel a kínaiak számára, hogy információt találjanak a világhálón a pártvezetésbe való bejutásért versengő jelöltekről.

A Google kínai megfelelőjét, a Baidut jóval szélesebb körben használják az országban, találatai közül azonban a hatóságok kizárják azokat a tartalmakat, amelyeket az ország vezetése kifogásolhatónak ítél.

A kaliforniai központú informatikai óriás két éve, 2010-ben úgy döntött, hogy nem fogadja el a Kínából indított internetes keresések cenzúráját, és hogy emiatt nehogy törvénysértésbe keveredjen, kínai keresőmotorjának komputereit a kontinentális Kínából Hongkongba költöztette. A cenzúra elleni kiállása óta azonban időről időre blokkolják szolgáltatásait Kínában.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Befutott a Xiaomi Mi 8 Pro és Mi 8 Lite
Újabb két taggal bővült a Xiaomi Mi 8 család. A mai napon bemutatták a Mi 8 Pro-t és a Mi 8 Lite-ot. The post Befutott a Xiaomi Mi 8 Pro és Mi 8 Lite appeared first on Tech-trend.hu.
Tesztpadon az OLED-ek ellen harcba küldött QLED tévé
Kipróbáltuk a Samsung idei csúcsmodelljét, az órási fényerejű, beégéstől védett Q9FN-t!
Méregdrága lesz az igazi Star Wars, Trump elnök űrháborús flottája
Az eddig kalkulált összegnél jóval drágább lehet az amerikai kormányzat által megálmodott űrhaderő működtetésének költsége.
Jön a PlayStation Classic minikonzol
Decembertől lesz kapható a húsz játékkal előtöltött kütyü.
Bezár a Dead Rising játékok fejlesztője, a Capcom Vancouver
A Capcom bejelentette, hogy 2019 januárjában bezárja a legfőbb nyugati stúdióját, a Dead Rising játékok mögött álló Capcom Vancouvert.

További tech hírek >>