Még mindig veszteséges a Microsoft saját gyártású tabletje


A nagy reményekkel és reklámkampánnyal indított Surface tablet-márkáról indulása óta nem érkezett más adat, mint hogy nem fogy belőle elegendő, azaz veszteséges a gyártása.

Azóta már egy újabb generációja is megjelent a prémium kategóriás tabletek, illetve a Surface 2 Pro esetén a laptop/tablet hibridek riválisának szánt Microsoft termékeknek, de az adatok nem nagyon akarnak javulni. Jó hírként értékelhető viszont az, hogy a kérdéses veszteség mintha csökkenni látszana.

A március 31-ével lezáruló pénzügyi negyedév adatai arról árulkodnak, hogy a Surface részleg bevétele 484 millió dollár volt, miközben a Microsoft 539 millió dollárt költött rájuk - azaz jó pár millió dolláros veszteségről beszélhetünk.

A Surface 2 és a Surface 2 Pro impresszív adatokkal rendelkezik, és nagyon sok ember számára hatalmas előny, hogy a Pro változaton egy sima, bármely asztali és hordozható gépen futtatható desktop Windows-t talál. Egyelőre nem tudni, hogy a Microsoft mit fog tenni az adatok szépítése érdekében, bár a pletykák szerint a profittermelést egy kisebb, Surface Mini-nek nevezett berendezés indíthatná be igazából - bár az sem lenne hátrány, ha több országban árulnák a készülékeket, és ne külföldről kelljen extrém áron megrendelni pl. Magyarországra az amúgy is kemény árcédulával bíró Surface-t.

Kulcsszavak: microsoft, surface
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[Levrov] Mennyit számít a grafika?
Rengeteget beszélünk arról, hogyan néznek ki a játékok. De a teljes képet tekintve vajon mennyire fontos ez a tulajdonság?
4K/60fps trailert kapott a Red Dead Redemption 2 PC-verziója
Az október eleji bejelentést követően az első videó is befutott a PC-s Red Dead Redemption 2-ről.
Megint gyorsabb rendszerfrissítéseket ígérget az LG
Újfent ígérget az LG: állítólag még az idén befutnak az Android 10-es frissítései.
“Golyóálló” mellény védi a világ egyik legnagyobb édesvízi halát
Az arapaima pikkelyei szívósak, és jól illeszkednek, a hal így a piranhák általi támadást is képes túlélni.
Mégsem szerepel Jonah Hill a következő Batman filmben
Elég lassan folyik a következő Batman film castingja. Ezúttal a kétszeres Oscar-jelölt Jonah Hill távozott a produkcióból.

További tech hírek >>