Még mindig veszteséges a Microsoft saját gyártású tabletje


A nagy reményekkel és reklámkampánnyal indított Surface tablet-márkáról indulása óta nem érkezett más adat, mint hogy nem fogy belőle elegendő, azaz veszteséges a gyártása.

Azóta már egy újabb generációja is megjelent a prémium kategóriás tabletek, illetve a Surface 2 Pro esetén a laptop/tablet hibridek riválisának szánt Microsoft termékeknek, de az adatok nem nagyon akarnak javulni. Jó hírként értékelhető viszont az, hogy a kérdéses veszteség mintha csökkenni látszana.

A március 31-ével lezáruló pénzügyi negyedév adatai arról árulkodnak, hogy a Surface részleg bevétele 484 millió dollár volt, miközben a Microsoft 539 millió dollárt költött rájuk - azaz jó pár millió dolláros veszteségről beszélhetünk.

A Surface 2 és a Surface 2 Pro impresszív adatokkal rendelkezik, és nagyon sok ember számára hatalmas előny, hogy a Pro változaton egy sima, bármely asztali és hordozható gépen futtatható desktop Windows-t talál. Egyelőre nem tudni, hogy a Microsoft mit fog tenni az adatok szépítése érdekében, bár a pletykák szerint a profittermelést egy kisebb, Surface Mini-nek nevezett berendezés indíthatná be igazából - bár az sem lenne hátrány, ha több országban árulnák a készülékeket, és ne külföldről kelljen extrém áron megrendelni pl. Magyarországra az amúgy is kemény árcédulával bíró Surface-t.

Kulcsszavak: microsoft, surface
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

15 milliárdra perli a Google-t egy kis cég, mert elsikkasztja a dalszövegeit
Egy dalszövegekkel foglalkozó weboldal szerint a Google kárt okoz nekik azzal, hogy a szövegeket a keresési találatok közt is megjeleníti.
[Társalgó] Kingdomino/Queendomino & A nyugati királyság építőmesterei & Crusader Kings
Társasokra fókuszáló rovatunkban megismerhetitek a legújabb játékokat és a műfaj legnagyobb, kihagyhatatlan klasszikusait is.
Elképesztő számot produkált a Minecraft
A Google cégcsoportba tartozó Youtube idén is elkészítette a Youtube Rewind videot, mely a 2019-es év legnézettebb anyagait listázza.
Sosem találná ki, mi lett prioritás a Qualcomm számára: az 5G-s iPhone
Ha valaki akárcsak egy évvel ezelőtt azt mondja, hogy a Qualcomm mindent megtesz az Apple sikere érdekében, finoman fogalmazva is kinevették volna. Most viszont épp a Qualcomm elnöke...
A The Suicide of Rachel Foster februárban jelenik meg
Gondolatébresztő, provokáló: ezekkel a szavakkal jellemezhető az olasz One-O-One Games játéka, amit a Daedalic Entertainment ad ki.

További tech hírek >>