Még mindig veszteséges a Microsoft saját gyártású tabletje


A nagy reményekkel és reklámkampánnyal indított Surface tablet-márkáról indulása óta nem érkezett más adat, mint hogy nem fogy belőle elegendő, azaz veszteséges a gyártása.

Azóta már egy újabb generációja is megjelent a prémium kategóriás tabletek, illetve a Surface 2 Pro esetén a laptop/tablet hibridek riválisának szánt Microsoft termékeknek, de az adatok nem nagyon akarnak javulni. Jó hírként értékelhető viszont az, hogy a kérdéses veszteség mintha csökkenni látszana.

A március 31-ével lezáruló pénzügyi negyedév adatai arról árulkodnak, hogy a Surface részleg bevétele 484 millió dollár volt, miközben a Microsoft 539 millió dollárt költött rájuk - azaz jó pár millió dolláros veszteségről beszélhetünk.

A Surface 2 és a Surface 2 Pro impresszív adatokkal rendelkezik, és nagyon sok ember számára hatalmas előny, hogy a Pro változaton egy sima, bármely asztali és hordozható gépen futtatható desktop Windows-t talál. Egyelőre nem tudni, hogy a Microsoft mit fog tenni az adatok szépítése érdekében, bár a pletykák szerint a profittermelést egy kisebb, Surface Mini-nek nevezett berendezés indíthatná be igazából - bár az sem lenne hátrány, ha több országban árulnák a készülékeket, és ne külföldről kelljen extrém áron megrendelni pl. Magyarországra az amúgy is kemény árcédulával bíró Surface-t.

Kulcsszavak: microsoft, surface
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Az elmúlt évek legkutyaütőbb remastered kiadásai
Az eltolt Crysis Remastered kapcsán elővettünk pár felújított kiadást, melyek nemhogy hozzáadtak, hanem inkább elvettek az eredeti játékból.
Szexuális zaklatás miatt vezetőknek kellett távozniuk az Ubisoftnál
Az Assassin's Creed-játékok fejlesztőjénél egy belső vizsgálat után több felsővezetőnek is felmondtak.
114 ezer dollárt ért a bontatlan Super Mario Bros.
A harminc éves, tökéletes állapotban lévő NES-kazetta rekordot döntött.
The Witcher 3 – Ezzel a moddal Triss és Yennefer hűebb lehet a sorozathoz
A The Witcher 3: Wild Hunt és a Vaják című sorozat csak kevés közös vonást mutatott fel, de ezzel a moddal kicsit közelebb hozhatjuk a kettőt egymáshoz.
Majdnem kész az orosz koronavírus-vakcina – állítja a védelmi minisztérium
Az egyik koronavírus-vakcinával megkezdte a klinikai kísérletek utolsó szakaszát az orosz védelmi minisztérium és a Gamalej Nemzeti Kutatóközpont – jelentették be Moszkvában. A...

További tech hírek >>