Na, ezt rakd össze!


Sokszor végtelennek tűnő, hosszú várakozással töltött hónapok után most végre vethetünk egy pillantást a Project Ara moduláris telefonra. A bemutatott elemeket a Yezz készítette, az egyik első gyártó, aki komolyan elkötelezte magát a Google összepattintható okostelefon projektje mellett.

Azok kedvéért, akik még nem hallottak róla, a Project Ara egy olyan fém vázat tartalmaz, amelybe magát az okostelefont alkotó modulokat illeszthetjük be egy egyszerű mozdulattal. Ezeknek az elemeknek a rögzítéséről mágneses felületek gondoskodnak. Tehát összerakhatsz magadnak egy készüléket például egy kamera, egy akkumulátor, egy processzor modulból és persze egy kijelzőből, ami ráilleszthető a váz elejére.

Yezz phone modules

Az egész megoldásnak az a hatalmas előnye, hogy olyan telefont pakolhat össze mindenki magának, amilyenre éppen szüksége van. Abban az esetben, ha nem vagy teljesen megelégedve a telefonod bizonyos paramétereivel, nem kell azonnal egy komplett új készüléket vásárolnod, elég kicserélni a kívánt egységeket. Ezzel a módszerrel nem kell egy teljes telefongyárat építenie egy cégnek, ha eszébe jut egy jó ötlet (pl. iránytű vagy páratartalom mérő), elég ha az adott területre fókuszálnak és legyártanak egy modult. Ha tényleg befutna ez az ötlet, akkor egy idő után olyan egyszerűen cserélgethetnénk a modulokat az eszközünkben, mint ahogy most letöltünk egy appot.

A CNET kérdésére elárulta a Yezz képviselője, hogy reményeik szerint, amikor Puerto Ricoban elkezdődik a Project Ara árusítása (a nyár vége környékén), ott lehetnek az első olyan cégek között, akiknek a moduljai elérhetők lesznek.

Project Ara Yezz modulok

Magát az Ara vázat a Google tervezte, és bár egyedül a Yezz fogja gyártani, nekik sem lesz megengedett, hogy eltérjenek az eredeti dizájntól. Elmondásuk alapján, az is a cég tervei között szerepel, hogy a Project Ara debütálásakor az olyan alap modulokat, mint az APU (az a modul, amely az összes többit irányítja), a kamera és a töltő, biztosítani fogják, ezeken felül viszont már olyan elemek is elérhetők lesznek, mint például egy játék kontroller vagy napelem.

Egyelőre maximum 11 modul rakható össze, ami akár kevésnek is bizonyulhat, ha a mai okostelefonokban található, már lassan alapvetőnek mondható modulok mellett szeretnénk kísérletezni újakkal. Erre a problémára nagyon egyszerű megoldást jelenthet például az, ha nap közben kivesszük a töltőt, és csak este a töltés időtartamára illesztjük be a keretbe.

Most, hogy ez a sokat ígérgetett álomszerű dolog belátható időn belül akár a kezünkben is lehet, ki fog derülni, hogy volt-e értelme a hosszú izgatott várakozásnak, ami a Project Arát körülvette. A Yezz kütyüje először Puerto Ricóban fog a boltokba kerülni 200 dolláros áron (ami kb. 55e Ft), így könnyen lehet ez majd a középosztálybeliek kedvence, meghagyva a tehetősebb közönséget a többi gyártónak.

Kulcsszavak: google, okostelefon
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lelövi egyik legrégebbi HDD-gyárát a Western Digital
Az indok egyszerű: nem kell a piacnak annyi merevlemez, amennyit gyártani tudnának.
Zuckerberg: A Facebookon elfér a holokauszttagadás
A közösségi oldal első embere szerint az emberek többsége nem szándékosan ferdít el történelmi tényeket, így ezen gondolatokat nem tilthatják le, és nem söpörhetik ki a Facebook...
Tűkön ülve várjuk: 2019 elején jöhet a Samsung nagy dobása, az összehajtható okostelefon
Alig néhány hónapja derült csak ki, hogy a Samsung összehajtható okostelefonja tényleg létezik, és nem csak pletyka. Most már azt is megsúgta egy informátor, mikor érkezhet a...
Újfajta drónvezérlést fejlesztettek ki magyar kutatók
A központi vezérléstől függetlenné váló, autonóm döntéshozásra képes drónokat madárrajok viselkedése után modellezték az ELTE szakemberei
Komolyat alkotott a Xiaomi a Mi Max 3-mal
Számos szivárogtatás és találgatás után hivatalosan is bemutatkozott a Xiaomi Mi Max 3. És óriási lett. The post Komolyat alkotott a Xiaomi a Mi Max 3-mal appeared first on Tech-trend.hu.

További tech hírek >>