Okos kis bútor


AKAI All in one Home Theatre System

Mivel költözés előtt áll a kis pereputtyunk, mostanában rendre bútorok és egyéb kiegészítők után kutatgatok az internet hálóján. Vannak mindenfélék. Dizájnosabbak, és kevésbé, praktikusak, és kevésbé, olcsóbbak és kevésbé. Írásom tárgya, egy minimál dizájnos, nagyon praktikus, nagyon okos és főleg nagyon drága darab. Na, nem mintha ennyire tele lennék.

Ezt a „csodabútort” egyébként nem technikai berendezésként keresve találtam, hanem tényleg tévé állványt nézegettem, meg hangfalhoz huzatot. Tehát bútorzatot és kiegészítőt. Aztán ahogy lapozgattam az oldalak között, megláttam az AKAI AIS010 All in one „otthoni színház szisztémát”. Ez a kis szobaberendezés egyesíti az egyszerű, ám a szemnek kellemes látványt nyújtó televízió-állványt, a XXI. század minden szórakoztató vívmányával. Egyedül a tévé nem képezi részét.

A bemutatást kezdjük, mondjuk a készülék homlokzatával. Itt található ugyanis szinte minden, ami a kezeléséhez és az élvezetéhez szükséges, illetve elengedhetetlen. A tévé tárolására alkalmas platform elején található a kezelőfelület, illetve a DVD/CD lemez nyílása. Erről a kezelőfelületről érhető el minden funkció, amivel képes megbirkózni a kicsike. Innen indíthatjuk el kedvenc cédénket, vagy dévédé filmünket, a rádióval is innen csalhatunk sercegést a hangfalakba és itt találjuk a memória kártya foglalatokat és az USB csatlakozást is. Sőt, a fentebb elhelyezkedő iPod dokkolóba csúsztatott kütyünk zenei állományát is innen irányítgathatjuk. De ha ahhoz támad kedvünk, akkor megtehetjük mindezt a kanapéról is kényelmesen hátradőlve, az intelligens távirányítónak köszönhetően.

A „műszerfalat” két oldalról egy-egy 3 utas, egyenként 40 wattos hangfal szegélyezi a burkolatba süllyesztve, a „lábazat” frontjában pedig a két 20 wattos mélynyomó kapott helyet (80W RMS). A gyártók a további csatlakozókat, a hátlapban helyezték el. Ezek főleg mindenféle ki és bemenetek, melyekhez a képi megjelenítőt, satöbbiket kapcsolhatjuk. Méretének köszönhetően azonban nem pakolhatunk rá böszme nagy tévékészüléket. Csakis a manapság oly divatos LCD-, vagy LED TV dukál hozzá. De ki az a balga lélek, aki erre gyönyörűségre rárakna egy 90 kilós tévét?

Az AKAI All in one Home Theatre System egyelőre még nincs a boltok polcán és sajnos azt sem árulják el, hogy mikortól lesz kapható. Az árát viszont már leközölték, öt centi híján 1000 dolcsiba fog majd kerülni. (erősödj forint, erősödj!)

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Annyira rosszul érintett valakit a nagy YouTube-leállás, hogy riasztotta a rendőrséget
Érdekes bejegyzést tettek közzé a philadelphiai rendőrök Twitter-oldalán a héten történt nagy YouTube-leállással kapcsolatban. És valószínűleg nem véletlenül.
Star Wars Battlefront 2 – Ismerős hangokon szólalnak meg az új karakterek
A Star Wars Battlefront 2 új karakterekkel bővül a következő hónapokban, és mindegyikük A klónok háborújában megszokott hangján szólal meg.
Akadályozza az olcsó tinták használatát az Epson
A gyártó termékeiben egy frissítés óta kizárólag eredeti tintákat lehet alkalmazni. Viszont aki nem frissít, az aggódhat hálózata biztonsága miatt.
Új díjcsomagok vannak a Telenornál
Hónapról hónapra rugalmasan képes igazodni az ügyfelek igényeihez – ezt ígéri új, Telenor Blue+ néven bevezetett tarifacsaládjáról a szolgáltató.
Még mindig tart az SAP felhős átalakulása
Továbbra is növekedő bevételről és ezen belül is egyre nagyobb felhős bevételről számol be az SAP. A vállalat szerint az S/4 HANA és a viszonylag frissen bevezetett C/4HANA lehet a...

További tech hírek >>