Ötéves a Twitter - durva számok


Ma ötéves a mikroblog-szolgáltatás, ami elsőre bármennyire is egyszerűnek és néha érthetetlennek tűnik, mégis eszméletlenül népszerű, és óriási növekedést produkált.

Ma öt éve, hogy Jack Dorsey, a Twitter egyik alapítója elküldte az első üzenetet, amiben ez állt: épp beállítom a twttr-emet. Magának a szolgáltatásnak az alapjait egy héttel ezt megelőzően kezdték el összerakni.Sokáig nem volt egyértelmű, hogyan lehet ebből a gyorsan növekvő, népszerű szolgáltatásból pénzt kihozni, ám a hirdetői platform fejlesztésével ez is egyre jobban felpörög. Egyes becslések szerint a most 400 főt foglalkoztató cég tavalyi bevétele 150 millió dollár körül járhat.

A Twitter maga is közzétett néhány számot a jeles alkalomból, például elárulták, hogy mostanság hetente egymilliárd csirip születik, ez kábé háromszor annyi, mint egy évvel ezelőtt.

Sőt, végre-valahára az is kiderült, mi is az a TPS: (Office Space-rajongók, szevasztok!) tweets per second, azaz a másodpercenként publikált csiripek száma. Egy darabig a 2009. június 25-i eredmény volt a legmagasabb, 456-os "csirip-rátával".  A rekordot akkor egy szomorú apropó szolgáltatta: akkor hunyt el Michael Jackson, és Twitteren terjedt a hír futótűzként. Természetesen azóta ez a rekord megdőlt, most a legutóbbi szilveszter vezet, 6939 tweetet lőttek fel másodpercenként Japánban, amint elmúlt éjfél.

Amennyire a visszajelzésekből, kommentekből lejött, a Tekkerek körében annyira nem túl népszerű a Twitter, de emellett a durva teljesítmény mellett nehéz szó nélkül elmenni.

Boldog szülinapot, Twitter!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Holtan találtak két tudóst a Spitzbergákon
Holtan találták a Spitzbergákon (Svalbard-szigetek) két lengyel sarkkutatót. A kutatók egy meredek hegyoldalon jártak szerencsétlenül Európa legészakibb földterületén, a Norvégiához...
Képek érkeztek a Skywalker korából
A Vanity Fair bejutott a Star Wars kilencedik epizódjának forgatására. Rengeteg képpel és néhány fontos információval jelentkeznek hosszú írásukban.
Yuval Noah Harari: A klímaváltozás most történik, most kell vele foglakoznunk
A történész a Fókusz Plusznak a globális felmelegedésről, a menekültválságról és a mesterséges intelligenciáról is beszélt.
Bus Simulator 18 – Már elérhető a kibővített térkép
Megérkezett a Bus Simulator 18 térképét bővítő Official map extension, mely többek között 2 új kerületet és 20 új megállót is hoz.
A vártnál is jobb eredményeket ért el a Xiaomi
Az idei első negyedévben 27 százalékkal nőtt a Xiaomi árbevétele.

További tech hírek >>