Svédország: tweetelj a hazád nevében


A svédek sok mindenben ügyesek, nekik köszönhetjük az Ikeát, jó az acéljuk és erősek death metalban, most pedig összehozták a világ talán legdemokratikusabb Twitter-feedjét: minden héten más csiripel szeretett szülőhazája nevében.

Bár homokos tengerpartok és pálmafák terén nem áll túl jól, Svédország azért odafigyel a turizmusra, és a közösségi csatornákon is igyekeznek megszólítani az emebereket. Ennek jegyében került sor erre az akcióra is, aminek lényege, hogy minden héten más igazgatja a hivatalos svéd Twitter feedet.

A Visitsweden.com illetve az állam népszerűsítéséért felelős országimázs bizottság által kidolgozott kampány során egyszerű, hétköznapi twitter felhasználók ragadhatják magukhoz a gyeplőt és arról csiripelnek, ami jólesik.

Persze alapvetően Svédország népszerűsítése a céljuk, az eheti delikvens például ma reggel a svéd dancehall szcénának küldte a riszpektet (eszerint nemcsak metalban jók.)

Az épp aktuális szerkesztőről a külön e célra létrehozott Curatorsofsweden.com oldalon lehet többet megtudni, itt írnak a projekt céljáról is. Érdekes ötlet, ami kapcsán jegyezzük is meg, hogy van @Hungary és @Magyarország is, egyelőre mindkettő csirip nélkül...

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Távoznia kellene Mark Zuckerbergnek?
A társaság egyik korábbi meghatározó menedzsere úgy véli, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha a vezető háttérbe vonulna.
Holtan találtak két tudóst a Spitzbergákon
Holtan találták a Spitzbergákon (Svalbard-szigetek) két lengyel sarkkutatót. A kutatók egy meredek hegyoldalon jártak szerencsétlenül Európa legészakibb földterületén, a Norvégiához...
Képek érkeztek a Skywalker korából
A Vanity Fair bejutott a Star Wars kilencedik epizódjának forgatására. Rengeteg képpel és néhány fontos információval jelentkeznek hosszú írásukban.
Yuval Noah Harari: A klímaváltozás most történik, most kell vele foglakoznunk
A történész a Fókusz Plusznak a globális felmelegedésről, a menekültválságról és a mesterséges intelligenciáról is beszélt.
Bus Simulator 18 – Már elérhető a kibővített térkép
Megérkezett a Bus Simulator 18 térképét bővítő Official map extension, mely többek között 2 új kerületet és 20 új megállót is hoz.

További tech hírek >>