Törékeny hangágyú


Joey Roth egy dizájner emberke, aki főleg San Franciscoban munkálkodik és minimalista munkáival hódította meg a színek és különböző formák imádóit. Legújabb készítménye, a porcelán kúpba zárt hangszórópár, mely szerintem első ránézésre is szemet gyönyörködtető. Az egész szerkezet egy pár porcelán tölcsérből, egy lyukas falapból, és egy alátámasztó rudacskából áll, ám az összkép nem ennyire egyszerű. A törékeny „agyagedény” hangfalak ugyanis nem lennének képesek maguktól rendes, tiszta hangminőséget biztosítani, ezért ki kellett bélelni valamivel. Joey a parafát választotta, valószínűleg a jó hangszigetelési és rezgéselnyelő képessége miatt. Ezzel meg is oldotta a hangzást, ami állítása szerint felveszi a harcot a manapság divatos asztali hangsugárzókkal.

A kimeneti teljesítmény 10 Watt hangszórónként, ami azért egy négycolos zajkeltőtől nem rossz teljesítmény. A hangszórót RCA kábelen csatlakoztathatjuk lejátszóinkhoz, melyet ha nem tudunk használni, egy mozdulattal átalakíthatunk Jack csatlakozóvá. A motyó elkészítéséhez a kerámia és parafa mellett, Joey Roth juharfát és furnért is felhasznált, amik szintén jól mutatnak a hangsugárzók körül. Nekem végtelenül bejön ez a minimál stílus. Egyszerűen nem tudok mást mondani erre a kis holmira, mint hogy gyönyörű.

Sajnos a megjelenésére még októberig várnunk kell, de szerintem az előre beharangozott 400-500 dolcsis vételára sokakat lefékez majd a kasszák előtt. Ám ha belegondolunk, hogy minden darabot kézzel gyártottak, talán nem is olyan drága. Sőt, ha egy Herendi pecsét díszítené a hangszóró káváját, egyenesen olcsó lenne :o)

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Egyedire szabható okostelefonok jöhetnek
Az igény megvan, bár a moduláris példányok nem arattak sikert.
Mégsem jön idén az Apple iPhone SE 2
Kaszát kapott a sokak által várt, legolcsóbb mobil.
Így sem rendezték még le a laposföld-hívőket: bebizonyították egy kosárlabdáról, hogy "lapos"
Nemrég egy 36 éves programozó ragadott kamerát azért, hogy bebizonyítsa, a kosárlabda is "lapos". Pontosabban: hogy trollkodjon egy jóízűt a laposföld-hívőkkel.
Beyond Good & Evil 2 – Igen messze van még a játék bétaverziója
Azt eddig is tudtuk, hogy a Beyond Good & Evil 2 nem mostanában érkezik, de Michael Ancel szerint a bétára is várni kell nem keveset.
Sci-fiből lett valóság: a mesterséges intelligencia már "belát" egy zárt szobába is, és megmondja, ki hogyan mozog
A Massachusettsi Műszaki Egyetem kutatói olyan rendszert fejlesztettek, amely képes a visszaverődő rádiójelekből megállapítani, hányan vannak és épp mit csinálnak az emberek egy zárt...

További tech hírek >>